Treninzi za novinare

“Novinarstvo je objavljivanje onoga što neko drugi ne bi voleo da bude objavljeno:sve ostalo su odnosi s javnošću“ Džordž Orvel

BIRN Srbija kreira novinarske treninge i seminare za predstavnike lokalnih i nacionalnih medija izgrađujući tako kapacitete medija da se aktuelnim pitanjima bave na najprofesionalniji način.

Pročitaj ceo tekst

Osim osnovnih novinarskih kurseva, implementirali smo i mnogobrojne specijalističke kurseve za izveštavanje o određenim temama kao što su: izveštavanje o evrointegracijama; pokrivanje tema od značaja za manjinske zajednice; teme vezane za javne finansije, lokalne budžete i dobro upravljanje; informisanje građana u cilju sprečavanja konflikata itd.

Mnoge naše novinarske radionice kreirane su tako da osim novinara uključuju i predstavnike civilnog društva, manjinskih zajednica, lokalne samouprave, državne uprave i drugih delova društva, kako bi učesnici razmenili iskustva i stvorili mrežu saradnika koji zajednički mogu uticati na neki društveni problem, koristeći medije.

Kao našu stalnu aktivnost organizujemo i in-house treninge za novinare BIRN-a, koji često učestvuju i na regionalnim edukativnim novinarskim kursevima.