Stipendija za novinarsku izuzetnost

11.2.2020 | 14:49 Otvoren je konkurs za Stipendiju za novinarsku izuzetnost za 2020. godinu

Ukoliko imate ideju za veliku novinarsku priču i želite da je napišete po najvišim profesionalnim standardima, uz kvalitetnu uredničku i adekvatnu finansijsku podršku, pravo je vreme da se prijavite za Stipendiju za novinarsku izuzetnost.

Vodeći BIRN-ov program se proširuje. Posle 13 godina podrške novinarima širom Balkana, sada prihvatamo prijave i iz zemalja Višegradske grupe (Republika Češka, Mađarska, Poljska, Slovačka).

Stipendija za novinarsku izuzetnost namenjena je profesionalnim novinarima koji imaju ideju za priču sa prekograničnom tematikom. Ove godine tema je vladavina prava.

Pošaljite nam svoje prijave sa predlogom teme do 10. marta 2020.

Svake godine biramo 10 novinara putem javnog konkursa za stipendiju koja obuhvata: 3 000 EUR, mentorsku uredničku podršku, učešće u međunarodnim seminarima kao i objavljivanje u najuticajnijim regionalnim i internacionalnim medijima.

Internacionalni žiri će na kraju programa izabrati tri najbolja novinarska članka i dodeliti nagrade.

Nemojte da propustite priliku da postanete deo regionalne mreže novinara posvećenih novinarskoj izuzetnosti.

Prijavni formular, smernice i sve relevantne informacije u vezi sa prijavom dostupne su na https://balkaninsight.com/fellowship-for-journalistic-excellence/

Ukoliko su vam potrebne informacije u vezi sa programom i načinom prijavljivanja pišite nam na fellowship@birn.eu.com.

Prijave mogu da pošalju iskusni novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Republike Češke, Grčke, Mađarske, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Poljske, Srbije i Slovačke.

Share Button

Kontaktirajte nas

    Pišite nam ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom informacijom.

    Štiklirajte polje levo od teksta "I'm not a robot."