Britanska ambasada u Beogradu

Donator

Britanska ambasada u Beogradu radi na jačanju bilateralnih odnosa između Velike Britanije i Srbije. Ambasada sarađuje na velikom broju tema, uključujuči proces pristupanja EU i političke reforme, sprečavanje konflikata, saradnju u oblasti odbrane, trgovinu i investicije, kao i borbu protiv organizovanog kriminala.

Opšti cilj Velike Britanije je primena političkih, ekonomskih i društvenih reformi koje će dovesti Srbiju do punopravnog članstva u Evropskoj uniji. Velika Britanija podstiče Srbiju na pozitivno angažovanje u regionu, u promovisanju mira, bezbednosti i pomirenja na Zapadnom Balkanu.

Sa partnerima iz Srbije radi se na jačanju vladavine prava i razvoju konkurencije i ambijenta pogodnog za investicije.

Velika Britanija sarađuje i sa oružanim snagama Srbije sa kojima razmenjuje znanja, razvija snažnije odnose i pomaže u promovisanju mira i bezbednosti u Srbiji i regionu. Kroz saradnju policijskih snaga, uključujući i angažovanje na Tvining projektima Evropske unije, Velika Britanija pomaže Srbiji u borbi protiv organizovanog kriminala.

Ambasada je i regionalno sedište britanske Pogranične službe (UKBA), koja izdaje vize stranim državljanima koji žele da putuju, studiraju i poslovno sarađuju sa Velikom Britanijom. Takođe, ambasada obezbeđuje i konzularnu podršku britanskim državljanima.

Više o ambasadi možete pročitati ovde.