Participativno budžetiranje: Radionica za predstavnike NVO u Pančevu, petak 15. april

12.4.2016 | 10:32

Ovaj događaj će biti prilika za razmenu mišljenja i iskustava o mehanizmima uključivanja predstavnika pančevačkih organizacija civilnog društva i drugih građana u buduće procese donošenja odluka u gradu. Posebno ohrabrujemo organizacije koje imaju želju da nastave realizaciju Participativnog budžetiranja u Pančevu, uz posebne uslove saradnje sa BIRN-om i NALED-om, da se odazovu ovom pozivu.

Konferencija i radionica biće održane u petak, 15. aprila, u maloj sali Gradske uprave, sa početkom u 11.00 časova.

  • 11.00 – 11.15 – Obraćanje gradonačelnika Saše Pavlova
  • 11.15 – 11.45 – Prezentacija web sajta grada – Jasmina Radovanović PR i Dalibor Vinkić,  šef u Odeljenju informatike, grad Pančevo
  • 11.45 – 12.00 – Predstavljanje rezultata Participativnog budžetiranja u Pančevu – Kalina Simić, BIRN
  • 12.00 – 13.00 – Radionica: Uključivanje OCD u procese donošenja odluka lokalnih samouprava – Natalija Bratuljević, nezavisna konsultantkinja
  • 13.00 – 13.30 – Koktel

Molimo Vas da potvrdite svoje prisustvo do četvrtka, 14. aprila, na e-mail adresu ivana.vukic@birn.eu.com ili putem broja telefona 011/40-30-320.

Ovu akciju sprovode Balkanska istraživačka mreža (BIRN Srbija) i NALED u saradnji sa Gradom Pančevom u okviru projekta Participativno budžetiranje. Uvođenjem prakse učešća građana u proces donošenja odluke o lokalnim budžetima, ovaj projekat za cilj ima da ojača ulogu koju mediji, civilni sektor, predstavnici lokalnih biznisa i građani imaju u demokratskim procesima na lokalu i da ojača kredibilitet odluka javne administracije. Sve informacije o projektu možete videti ovde. Projekat je podržala Evropska unija u okviru IPA programa „Podrška civilnom društvu 2013“.

Share Button

Kontaktirajte nas

    Pišite nam ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom informacijom.

    Štiklirajte polje levo od teksta "I'm not a robot."