Vučić: BIRN tri puta slagao

26.1.2015 | 09:42

Nakon što je izjavio “BIRN (Balkanska istraživačka mreža), to su oni koji su lagali oko Er Srbije, oni koji su dobili pare od gospodina Devenporta i EU da govore nešto protiv Vlade Srbije. Tim lažovima recite da su opet lagali”, premijer je još jednom optužio BIRN.

Gostujući na TV Prva u emisiji Stav Srbije, on je rekao da njegove primedbe nisu bile upućene portparolki EK Maji Kocijančič, već njenim nadređenima, Federiki Mogerini i Žan Klod Junkeru, i ocenio da je “BIRN, koju plaća Evropska unija, tri puta slagala”.

“Možda nije trebalo lično, ali govorio sam istinu. Zaštitio sam Srbiju od neistina, što je, srećom, potvrdila i eminenta svetska institucija, kao što je Svetska banka”, naglasio je Vučić, povodom pisanja BIRN o ispumpavanju vode iz kopa Tamnava.

On je rekao da ovo nije prvi put da EU plaća BIRN.

“Unija je plaćala BIRN kada su izmislili ugovor za Er Srbiju. Tada sam upozorio da je reč o laži, jer su uzeli nacrt ugovora od (Saše) Radulovića. Nisu razmeli delove ugovora, ali su citirali stvari koje ne stoje u ugovoru”, rekao je Vučić.

On je dodao da se BIRN pohvalio u “Miškovićevim novinama”.

“Oni su lagali, a platila EU. Onda je bio novi tekst u kojem se sve vrvelo od neistina, a to je potvrdila Svetska banka. Potom je usledila i treća informacija, da je održana sednica Vlade na kojoj je neko smenjen, a tog dana nije bila ni održana sednica. Tri od tri neistinite stvari, koje je EU finansirala, a sve tri protiv Vlade Srbije”, ocenio je Vučić.

Dodao je i da ga niko iz BIRN-a ništa nije pitao.

Izvor: Akter

Share Button

Kontaktirajte nas

    Pišite nam ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom informacijom.

    Štiklirajte polje levo od teksta "I'm not a robot."