Vučić: BIRN laže i piše protiv Vlade Srbije

09.1.2015 | 17:08 Beograd, 9. januara 2015 – Premijer Srbije i predsednik Srpske napredne stanke (SNS) Aleksandar Vucic daje izjave medijima nakondanasnje sednice Predsednistva te stranke. FOTO TANJUG / ZORANA ZESTIC / bb

Premijer Aleksandar Vučić je izjavio da je BIRN lagao u vezi sa istraživanjem o “Air Serbia” kao i o najnovijem istraživanju o manipulacijama prilikom izbora firme za ispumpavanje vode iz kopa “Tamnava.

“BIRN, to su oni koji su dobili pare od gospodina (šefa delegacije Evropske unije Majkla) Devenporta i EU da govore nešto protiv Vlade Srbije. Tim lažovima recite da su opet lagali”, rekao je Vučić.

Koordinator programa Balkanske istraživačke mreže (BIRN) u Srbiji Slobodan Georgiev na ove tvrdnje je odgovorio da BIRN stoji iza svojih tekstova i da je tekst o ispumpavanju vode iz kopa “Tamnava” za koji nas je premijer Srbije Aleksandar Vučić optužio da u njemu iznosimo neistine, 100 odsto istinit.

“Mi smo objavili tekst iza koga stojimo. Naš tekst je 100 odsto tačan, sve je jasno, mi nikada ne objavljujemo stvari za koje nemamo dokaze. Žao mi je niko od kolega nije preneo taj tekst”, rekao je Georgiev za agenciju Beta.

Izvor: B92, Beta, Slobodna Evropa

Share Button

Kontaktirajte nas

    Pišite nam ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom informacijom.

    Štiklirajte polje levo od teksta "I'm not a robot."