NOVI TEKST: Sport u (ne)milosti politike

30.10.2014 | 19:16

Preklapanje propasti Košarkaškog kluba Radnički iz Kragujevca sa promenom vlasti u tom gradu pokazuje u kojoj meri su neki sportski klubovi u direktnoj zavisnosti od javnog novca

Prema najnovijem istraživanju BIRN-a, bivši lider Ujedinjenih regiona Srbije i počasni predsednika Košarkaškog kluba Radnički Mlađan Dinkić koji je do proleća 2014. godine bio važan deo svih vlada u Srbiji je svoj uticaj iskoristio kako bi obezbedio sponzore i finansijsku sigurnost klubu.

Godišnji klupski budžet iznosio je oko dva miliona evra. Trećinu je obezbeđivala gradska uprava, a ostatak novca dolazio je od sponzora. Za pet godina iz budžeta grada Kragujevca u Košarkaški klub Radnički uloženo je tri miliona evra.

Koji su bili izvori finansiranja kluba i kako se završila jedna košarkaška bajka, čitajte na http://javno.rs/istrazivanja/sport-u-ne-milosti-politike

 

Ovaj tekst nastao je u okviru projekta “Jačanje medijske slobode u Srbiji” koji finansira Evropska unija, uz podršku NED-a. Stavovi izrečeni u tekstu predstavljaju stavove autora i ne oslikavaju stavove EU niti drugih donatora.

Share Button

Kontaktirajte nas

    Pišite nam ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom informacijom.

    Štiklirajte polje levo od teksta "I'm not a robot."