Reporteri bez granica i BIRN Srbija u poseti srpskim medijima

23.3.2017 | 14:25 Predstavnici organizacija Reporteri bez granice - Nemačka i BIRN Srbija posetili su u utorak Adrija Medija Grupu u okviru projekta Monitoring vlasništva nad medijima Foto: Kurir

Pored redakcije dnevnog lista Kurir, obišli su i redakcije magazinskih i digitalnih izdanja kompanije. Tom prilikom razgovarali su o stanju, slobodi, konkurenciji i vlasništvu medija u Srbiji.

Predstavnici nemačkog ogranka organizacije Reporteri bez granica doputovali su u Srbiju sa ciljem upoznavanja medijske scene naše zemlje, a u okviru projekta koji sprovode sa BIRN-om.

Osim Adrija Medija Grupe dve organizacije posetiće brojne relevantne medije i novinarska udruženja i razgovarati sa novinarima i urednicima o uslovima u kojima mediji u Srbiji funkcionišu.

Projekat Monitoring vlasništva nad medijima ima za cilj otkrivanje relevantnih trendova u vezi sa transparentnošću medijskog vlasništva i medijske koncentracije i omogućavanje da javnost, kao konzument medijskog sadržaja, donosi informisane odluke o medijima preko kojih se informiše.

BIRN Srbija će zbog toga, u narednom periodu, sprovesti monitoring vlasništva nad medijima u Srbiji po metodologiji Reportera bez granica i rezultate predstaviti javnosti, a u okviru projekta biće organizovana i konferencija.

Share Button

Kontaktirajte nas

    Pišite nam ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom informacijom.

    Štiklirajte polje levo od teksta "I'm not a robot."