Prijavite korupciju prilikom zapošljavanja u javnom sektoru na transparentno.rs

30.3.2015 | 13:52

Onlajn platforma transparentno.rs na kojoj možete potpuno anonimno prijaviti slučaj korupcije prilikom zapošljavanja u javnom sektoru nastala je u okviru projekta koji realizuje Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) u saradnji sa BIRN Srbija i Palgo Centrom. Ukoliko smatrate da su vaša prava prilikom prijave na posao u javnom sektoru ugrožena zbog korupcije odgovornih ili netransparentnosti procedura, molimo vas da se upoznate sa ovom platformom i popunjavanjem upitnika prijavite slučaj korupcije.

Vaša anonimna prijava ulazi u analizu procene stanja korupcije prilikom zapošljavanja.

Ukoliko želite da sa nama podelite detalje svog problema, ostavite podatke koji su dostupni isključivo administratoru sajta, a ekipa projekta „Transparentno do posla“ će posebno obraditi i pravno-stručno proceniti vaš slučaj.

Ukoliko postoji ozbiljna naznaka da je izvršeno grubo kršenje procedure u procesu zapošljavanja, u dogovoru sa vama tražićemo konkursnu dokumentaciju na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, kako bismo dodatno analizirali navedene propuste. U zavisnosti od elemenata načinjenog propusta, CeSID će prikupljenu dokumentaciju sa pravnom analizom Vašeg slučaja proslediti nadležnim državnim organima, Agenciji ili/i Savetu za borbu protiv korupcije.

Platforma je nastala u sklopu projekta “Transparentno do posla” u okviru programa Podrške civilnom društvu u Republici Srbiji, koji finansira Evropska Unija. Koordinator projekta je Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), a partneri su PALGO centar (Beograd) i Balkanska istraživačka mreža (BIRN, Beograd).

 

Share Button

Kontaktirajte nas

    Pišite nam ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom informacijom.

    Štiklirajte polje levo od teksta "I'm not a robot."