Prijave za Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost do 01. marta

18.2.2016 | 14:10 Prijavljivanje za deseti, jubilarni, program Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost je u toku, a rok za apliciranje je 01. mart 2016. godine. Stipendisti programa za 2015. godinu

Postanite ovogodišnji stipendista programa! Za stipendiju se mogu prijaviti novinari iz Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Grčke i Kosova.

Preuzmite i popunite prijavni formular na http://fellowship.birn.eu.com/en/page/home i pošaljite nam prijavu na mail: fellowship@birn.eu.com.

I ove godine, dodelićemo stipendije za deset novinara i profesionalnu pomoć tokom istraživanja teme od regionalne važnosti, kao i važnosti za EU.

Pošaljite nam svoje prijave sa predlogom priče na ovogodišnju temu Poverenje, do 01. marta 2016. godine.

Kandidati koje izabere stručni žiri, dobiće stipendiju u iznosu od 2000 evra, kao i dodatnih 2000 evra za troškove putovanja i istraživanja. Oni će takođe prisustvovati međunarodnim seminarima i konstantno dobijati podršku mentora tokom rada na svojim pričama.

Gotovi tekstovi biće objavljeni na engleskom i lokalnim jezicima u vodećim regionalnim i međunarodnim medijima. Pored toga, tri najbolje priče dobiće novčanu nagradu u iznosu od 4000, 3000 i 1000 evra.

Formular za prijavu, vodič, kao i detaljnije informacije o programu možete pronaći na sajtu programa.

U cilju podsticanja kvalitetnog izveštavanja, inicijative regionalnog povezivanja novinara, kao i ujednačenog pokrivanja tema koje su od ključne važnosti za region i EU, program Balkanskih stipendija za novinarsku izuzetnost je podržan od strane Erste fondacije i Fondacije za otvoreno društvo u saradnji sa regionalnom Balkanskom istraživačkom mrežom, BIRN.

Share Button

Kontaktirajte nas

    Pišite nam ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom informacijom.

    Štiklirajte polje levo od teksta "I'm not a robot."