Prijave za Balkanske stipendije za izvrsnost u novinarstvu otvorene do 8. marta

23.2.2017 | 11:40 Postanite ovogodišnji stipendista i ne propustite priliku da obogatite svoje profesionalno iskustvo Balkanske stipendije za izvrsnost u novinarstvu

Za stipendiju se mogu prijaviti novinari iz Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Grčke i Kosova do srede, 08. marta 2017. godine.

Pošaljite nam svoje prijave sa predlogom priče na ovogodišnju temu Promena.

Deset kandidata koje izabere stručni žiri, dobiće stipendiju u iznosu od 2000 evra, kao i dodatnih 2000 evra za troškove putovanja i istraživanja. Oni će takođe prisustvovati međunarodnim seminarima, konstantno dobijati podršku mentora tokom rada na svojim pričama koje će biti objavljene u regionalnim i međunarodnim medijima.

Pored toga, tri najbolje priče dobiće novčanu nagradu u iznosu od 4000, 3000 i 1000 evra.

Sve dodatne informacije i prijavni formular možete pronaći na sajtu Balkanske stipendije za izvrsnost u novinarstvu.


U cilju podsticanja kvalitetnog izveštavanja, inicijative regionalnog povezivanja novinara, kao i ujednačenog pokrivanja tema koje su od ključne važnosti za region i EU, program Balkanske stipendije za izvrsnost u novinarstvu je podržan od strane Erste fondacije i Fondacije za otvoreno društvo u saradnji sa regionalnom Balkanskom istraživačkom mrežom, BIRN.

Share Button

Kontaktirajte nas

    Pišite nam ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom informacijom.

    Štiklirajte polje levo od teksta "I'm not a robot."