Otvorene prijave za Balkanske stipendije za izvrsnost u novinarstvu 2017

31.1.2017 | 10:32 I ove godine biramo 10 novinara koji će dobiti novčanu i profesionalnu podršku za svoja istraživanja. Tema za 2017. godinu je Promena, a rok za apliciranje je 08.mart Balkanske stipendije za izvrsnost u novinarstvu Stipendisti programa za 2016. godinu

Ukoliko imate ideju za veliku priču, želite da izveštavate po najvišim profesionalnim standardima uz novčanu i kvalitetnu uredničku podršku Balkanske stipendije za izvrsnost u novinarstvu su prava prilika da to i ostvarite.

Za stipendiju se mogu prijaviti iskusni novinari iz Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Grčke i Kosova.

Pošaljite nam svoje prijave sa predlogom priče na ovogodišnju temu Promena, do 08. marta.

Kandidati koje izabere stručni žiri, dobiće stipendiju u iznosu od 2000 evra, kao i dodatnih 2000 evra za troškove putovanja i istraživanja. Oni će takođe prisustvovati međunarodnim seminarima, konstantno dobijati podršku mentora tokom rada na svojim pričama koje će biti objavljene u regionalnim i međunarodnim medijima.

Pored toga, tri najbolje priče dobiće novčanu nagradu u iznosu od 4000, 3000 i 1000 evra.

Prijavni formular, uputstva i više informacija možete pronaći na sajtu Balkanske stipendije za izvrsnost u novinarstvu.

U cilju podsticanja kvalitetnog izveštavanja, inicijative regionalnog povezivanja novinara, kao i ujednačenog pokrivanja tema koje su od ključne važnosti za region i EU, program Balkanske stipendije za izvrsnost u novinarstvu je podržan od strane Erste fondacije i Fondacije za otvoreno društvo u saradnji sa regionalnom Balkanskom istraživačkom mrežom, BIRN.

Share Button

Kontaktirajte nas

    Pišite nam ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom informacijom.

    Štiklirajte polje levo od teksta "I'm not a robot."