Otvoren konkurs za novinarske stipendije, rok za prijave 6. mart

01.2.2019 | 09:53 Ako imate ideju za dobru priču, želite da se usavršavate ili vam je potreban novac da do kraja istažite temu koja vas zanima prijavite se za našu novinarsku stipendiju

Svake godine, na otvorenom konkursu se bira deset novinara koji dobijaju novac i profesionalnu podršku za svoja prekogranična istraživanja.

Za 2019. godinu okvirna tema je SLOBODA.

Formular za prijavu, smernice i dalje informacije o stipendiji su dostupni na veb stranici programa.

Poziv je otvoren za novinare iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Srbije i Kosova.

Kandidati koje izabere nezavisna komisija dobiće stipendije u iznosu od 2.000 evra, kao i dodatnih 2.000 evra za troškove putovanja i istraživanja. Pored toga, imaće priliku da unaprede svoj rad kroz učešće na seminarima i saradnju sa međunarodno priznatim urednicima, a njihovi tekstovi biće objavljeni u relevantnim regionalnim i evropskim medijima.

Program Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost pokrenut je 2007. godine i promoviše kvalitetno i odgovorno izveštavanje o regionalnim pitanjima. Kroz dosadašnji program prošlo je više od stotinu novinara, sada članova alumni mreže.

Za dodatne informacije pišite nam na fellowship@birn.eu.com.

Share Button

Kontaktirajte nas

    Pišite nam ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom informacijom.

    Štiklirajte polje levo od teksta "I'm not a robot."