Okrugli sto: Kako do unapređenja procedura zapošljavanja u javnom sektoru

23.5.2016 | 10:02 Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), Balkanska istraživačka mreža (BIRN Srbija) i PALGO centar organizuju okrugli sto na kome će biti reči o koracima i merama koje je potrebno preduzeti da bi se unapredile procedure zapošljavanja u javnom sektoru.

Okrugli sto će biti održan u Beogradu u četvrtak, 26. maja, sa početkom u 11 h u prostorijama Press Centra UNS-a, u Knez Mihailovoj 6/III.

Događaj je prilika da govorimo o publikaciji „Preporuke za unapređenje zapošljavanja u javnom sektoru“, koja je nastala kao rezultat brojnih istraživanja i analiza u proteklih osamnaest meseci. Razgovaraćemo o osnovnim problemima koji su prepoznati u javnom sektoru u procedurama zapošljavanja i načinima za njihovo prevazilaženje – normativno i u praksi.

Posebna tema o kojoj će biti reči je i vidljivost teme departizacije i racionalizacije u javnom sektoru. Naši sagovornici će pokušati da identifikuju na koji način postupaju mediji pri izveštavanju o ovim temama, da li je potrebno unapređenje ili promena pristupa, kao i koji su koraci koji je potrebno preduzeti u njihovom daljem izveštavanju o departizaciji i racionalizaciiji javnog sektora.

Govornici će pokušati i da daju osvrt na ekonomski aspekt racionalizacije javnog sektora – na strateške i druge dokumente i njihovu primenu, te na direktne i indirektne ekonomske i finansijske posledice neefikasnih i netransparentnih praksi u procesu zapošljavanja u javnom sektoru.

Prezentovanje ovih nalaza i preporuka predstavlja dobru priliku za razgovor sa različitim akterima o svim važnim temama koje se odnose na reformu javnog sektora i procedure zapošljavanja, kao i o mogućnostima za unapređenje regulatornog i institucionalnog okvira.

Stoga vas pozivamo da se pridružite skupu i da date svoj doprinos diskusiji o ovim temama.

Na skupu će govoriti:

  • Jelena Jerinić, vanredna profesorka, Pravni fakultet Univerziteta Union u Beogradu/PALGO Centar
  • Vladimir Vučković, Fiskalni savet
  • Slobodan Georgijev, BIRN Srbija
  • Bojan Klačar, CeSID – moderator skupa

Molimo Vas da svoje prisustvo potvrdite Emiliji Brkić na mejl emilija.brkic@cesid.rs ili putem telefona, na 069/192-111-8 najkasnije do četvrtka, 26. maja 2016. godine, do 10h.

Share Button

Kontaktirajte nas

    Pišite nam ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom informacijom.

    Štiklirajte polje levo od teksta "I'm not a robot."