Održane radionice na Kopaoniku u okviru projekta “Participativno budžetiranje”

01.9.2015 | 09:29 Na dvodnevnoj radionici na Kopaoniku učestvovali su predstavnici 10 opština iz dva sektora - za finansije i informisanje

Kako do boljeg budžeta? Kako uključiti građane u donošenje budžeta za 2016? Kako unaprediti komunikaciju sa građanima? Ovo su samo neka od pitanja na koja je 18 predstavnika lokalnih samouprava imalo priliku da dobije odgovore od 28. do 30. avgusta na radionicama na Kopaoniku.

Oni su se upoznali sa tokom programa, slabostima i prednostima koncepta participativno budžetiranje, kao i sa planovima za aktivnosti u naredno periodu realizaciju projekta.

O programskom budžetu i savetima za njegovo bolje donošenje govorila je Jovanka Manić, finansijski konsultant, dok je na temu komunikacije govorila Tatjana Vojtehovski. Učesnici su aktivno učestvovali u diskusijama i pokušali da reše sve nedoumice u vezi sa ove dve teme koje je BIRN Srbija ocenio važnima u ovom periodu realizacije projekta.

Projektom je obuhvaćeno 9 opština – Sombor, Knjaževac, Trstenik, Pančevo, Zrenjanin, Pirot, Ruma, Šabac i Sremska Mitrovica. Uvođenjem prakse učešća građana u procesu donošenja odluke o lokalnim budžetima, ovaj projekat za cilj ima da ojača ulogu koju mediji, civilni sektor, predstavnici lokalnih biznisa i građani imaju u demokratskim procesima na lokalu i da ojača kredibilitet odluka javne administracije.

20150829_155743 20150829_155749 20150830_100302

Projekat finansiraju EU u okviru programa “Podrška civilnom društvu 2013” i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade RS.

Share Button

Kontaktirajte nas

    Pišite nam ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom informacijom.

    Štiklirajte polje levo od teksta "I'm not a robot."