Održan trening za novinare i urednike online medija

03.4.2019 | 10:48 BIRN Srbija je organizovao dvodnevni trening Mediji i pitanja bezbednosti u digitlanom okruženju za novinare i urednike online medija Foto: BIRN

Trening je održan 1. i 2. aprila u Beogradu, a tokom dva dana učesnici su se upoznali sa načinima za prevazilaženje bezbednosnih izazova i rizika, kao i sa digitalnim alatima koji im mogu pomoći u radu.

Tokom prvog dana Bojan Elek iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku predstavio je novinarima podatke o bezbednosnoj situaciji u Srbiji, kao i potencijalne izvore za istraživanje bezbednosti.

Nakon toga, Dru Salivan i Pavla Holcova iz međunarodne novinarske organizacije OCCRP podelili su sa učesnicima praktične savete kako proceniti i prevazići bezbednosne rizike sa kojima se novinari susreću.

Drugog dana, Endi Blek, ekspert za digitalni marketing i društvene mreže dao je uvid u to kako online mediji mogu da prežive u digitalnoj džungli. Novinarima i urednicima predstavio je niz digitalnih alata u cilju upoznavanja i poboljšanja komunikacije sa publikom, kao i podizanja vidljivosti sadržaja.

Treningu su prisustvovali novinari u urednici lokalnih i medija iz Beograda.

Share Button

Kontaktirajte nas

    Pišite nam ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom informacijom.

    Štiklirajte polje levo od teksta "I'm not a robot."