Novo istraživanje: Vikend studiranje na poslovnoj školi

25.1.2016 | 14:51 Beogradska poslovna škola nezakonito organizuje nastavu u najmanje dvadeset gradova i opština širom Srbije u divljim odeljenjima, dok država za sada nema načina da ovo spreči, saznaje BIRN.

Istraživanje BIRN-a pokazalo je da Beogradska poslovna škola organizuje nastavu u najmanje dvadeset gradova i opština, iako je formalno akreditovala svega tri isturena odeljenja.

Zvanično, tri isturena odeljenja nalaze se u Sremskoj Mitrovici, Čačku i Novoj Varoši, dok je neregistrovanih preko dvadeset, od Subotice do Aleksandrovca.

Odeljenja se otvaraju zbog upisivanja što većeg broja studenata – što donosi veću zaradu školi, a na uštrb kvaliteta nastave i kriterijuma prilikom ocenjivanja. Ova škola tokom godine neprestano upisuje nove studente prekoračujući dozvoljenu kvotu za upis.

U takvim odeljenjima predavanja se održavaju uglavnom vikendom u osnovnim i srednjim školama, a u nekim gradovima Beogradska poslovna škola organizuje nastavu u tržnim centrima, dok u toku semestra profesori održe jedno ili dva predavanja.

Na ovaj način, škola obezbeđuje svojim zaposlenim profesorima dodatnu zaradu i važi za jednu od najprofitabilnijih školskih ustanova u sistemu obrazovanja u Republici Srbiji.

Opširnije čitajte ovde.

Share Button

Kontaktirajte nas

    Pišite nam ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom informacijom.

    Štiklirajte polje levo od teksta "I'm not a robot."