“Novinarstvo je danas pomereno na marginu”

04.9.2015 | 14:10 Foto: Newsweek

“Vlada formira medijski ambijent u zemlji i ako se bavite onim čime se bavi vlada, dakle, ako se bavite nekom vrstom monitoringa ili istraživanja onoga što radi vlada i ljudi koji sede u vladi, vi se nađete u problemu”, rekao je Slobodan Georgiev na panelu Izazovi istraživačkog novinarstva u savremenom svetu u okviru konferencije na temu medijskih sloboda koju je organizovao nedeljnik Newsweek.

On  se osvrnuo i na ponašanje novinara i medija nakon optužbi premijera Vučića zbog istraživanja BIRN Srbija o ispumpavanju vode iz kopa Tamava. “Kad je premijer imao problem sa nama, kolege novinari se nisu bavili temom o kojoj smo pisali i našom pričom nego o tome ko nas plaća”, istakao je Georgiev.

Osim njega, i regionalna direktorka BIRN mreže Gordana Igrić, bila je moderator razgovora sa Majklom Montgomerijem iz Centra za istraživačko novinarstvo SAD o zločinima i trgovinom organima na Kosovu. Montgomeri je otkrio “Žutu kuću”.

Konferencija održana 3. septembra okupila je više od 200 učesnika među kojima su novinari, urednici i medijski stručnjaci.

Izvor: Al Jazeera, N1, BIRN Srbija

Share Button

Kontaktirajte nas

    Pišite nam ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom informacijom.

    Štiklirajte polje levo od teksta "I'm not a robot."