Novinari BIRN Srbija nominovani za godišnju NUNS-ovu nagradu za istraživačko novinarstvo

27.4.2015 | 11:35 Slobodan Georgiev i Aleksandar Đorđević još jednom u trci za prestižnu novinarsku nagradu

Novinarska istraživanja “Otkrivanje tajna ministarskog sefa” (Slobodan Georgiev) i “Ispumpavanje kopa i budžeta” (Aleksandar Đorđević) u konkurenciji su za ovogodišnju nagradu Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Tekst o nacrtu ugovora između Vlade Srbije i “Etihad Airways” koji otkriva da je država Srbija za 51% vlasništva u novoformiranoj „Air Serbia“ platila višestruko u odnosu na partnera iz UAE nominovan je u kategoriji “Štampani mediji”, dok je priča o kopu Tamnava i o tome kako je Elektroprivreda Srbije na tenderu za sanaciju najznačajnijeg rudnika u Srbiji dodelila posao konzorcijumu bez iskustva, čime je dodatno uvećala cenu čitavog posla, nominovana u kategoriji “Online mediji”.

Podsetimo, Slobodan Georgiev i Aleksandar Đorđević već su se upisali na listu dobitnika ove nagrade: zajednički za istraživanje “Marketinške zvezde na političkom polju”, a Georgiev je u saradnji sa kolegama iz Centra za istraživačko novinarstvo Srbije dobio nagradu za istraživanje o Bus Plus-u.

Ove godine na konkurs je podneta 71 prijava, odnosno 62 novinara se prijavilo sa više od 150 medijskih priloga. NUNS i Ambasada SAD ovu nagradu dodeljuju 10. put, a svečanost povodom dodele nagrada biće održana 5. maja 2015. godine u 13h na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Share Button

Kontaktirajte nas

    Pišite nam ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom informacijom.

    Štiklirajte polje levo od teksta "I'm not a robot."