NOVI TEKST: Tamnava – probijanje roka bez objašnjenja

02.3.2015 | 11:30 Iako se sa ispumpavanjem vode iz kopa Tamnava kasni više od dva meseca, EPS tvrdi da je sve urađeno u skladu sa ugovorima i da od konzorcijuma angažovanog da isuši kop neće naplaćivati penale za kašnjenje

Posao još uvek nije gotov, a aneksima ugovora EPS i Svetska banka, koja finansira radove, dozvolili su dva puta produženje rokova.

Kako stoji u pisanom odgovoru upućenom BIRN-u 24. februara, EPS je sa konzorcijumom angažovanim da isuši kop “Tamnava – Zapadno polje” do sada potpisao tri aneksa na originalni ugovor.

Vodu i mulj trebalo je, kao pobednik prošlogodišnjeg tendera koji je raspisao EPS, da ispumpa novosadska firma “Energotehnika – Južna Bačka” sa svojim rumunskim partnerom, firmom “Neš”. Rok za izvršenje posla bio je 17. decembar, kako stoji u ugovoru.

U pisanom odgovoru BIRN-u, EPS tvrdi da je, uz prethodno odobrenje Svetske banke, sa konzorcijumom Aneks 2 zaključen 23. decembra 2014. Njime je rok za realizaciju usluge produžen za 40 kalendarskih dana, odnosno do 1. februara 2015. godine.

Kako posao nije završen ni do tog roka, u EPS-u objašnjavaju da je ponovo uz saglasnost Svetske Banke, a na zahtev “Energotehnike-Južna Bačka”,  potpisan Aneks 3, kojim je ovoj firmi odobreno novo produženje roka za završetak radova.

EPS u svom odgovoru nije naveo koji rok je postavljen ovim aneksom i još uvek nije poznato kada će kop biti isušen. U ovoj kompaniji kažu da je iz kopa Tamnava zapadno polje ostalo da se ispumpa još oko 20 miliona kubika vode.

Tekst je u celosti dostupan ovde.

Share Button

Kontaktirajte nas

    Pišite nam ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom informacijom.

    Štiklirajte polje levo od teksta "I'm not a robot."