Novi tekst: Problematična diploma Nikolićevog savetnika

10.3.2016 | 16:31 Savetnik predsednika Nikolića za privredu Predrag Mikić upisao je nezakonito jednu višu školu, a potom se prebacio na drugu, koju je završio mimo procedura za samo godinu dana, piše BIRN u svom novom tekstu. 

Predrag Mikić, dugogodišnji bliski saradnik Tomislava Nikolića, nezakonito je upisao Višu tehničko-tekstilnu školu u Leskovcu 2006. godine, pokazuje presuda do koje je BIRN došao.

U istom gradu, godinu dana kasnije prebacio se u Višu poslovnu školu gde je za manje od godinu dana položio svih dvadeset ispita. Prvi ispit je položio u decembru 2007. godine, a diplomu više škole stekao je u oktobru 2008. godine.

Postupak sticanja diplome u ovoj školi u nezabeleženo kratkom roku nije bio predmet krivične prijave, istrage i optužnice koja je podignuta 2010. godine za delo falsifikovanja upisne dokumentacije.

U optužnici stoji da je Predrag Mikić diplomirani ekonomista, što ukazuje da je posle više škole završio i fakultet, ali BIRN nije došao do kredibilne potvrde o načinu na koji je on stekao ovu akademsku titulu.

U Predsedništvu Srbije su odbili da daju podatke gde i kada je Mikić završio fakultet, dok Mikić  nije želeo za BIRN da komentariše način na koji je upisao i završio višu školu.

Kako je od zvanja prodavca mešovite robe stigao do diplome ekonomiste i funkcije savetnika predsednika pročitajte u novom tekstu Problematična diploma Nikolićevog savetnika.

Share Button

Kontaktirajte nas

    Pišite nam ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom informacijom.

    Štiklirajte polje levo od teksta "I'm not a robot."