Najava događaja: Modeli i transparentnost državnog finansiranja medija – predlozi za novu medijsku strategiju

16.10.2017 | 12:56 Pozivamo vas da učestvujete na debati, na kojoj će medijske i novinarske organizacije predstaviti svoja rešenja za buduću medijsku strategiju

Datum: 20. oktobar 2017; Vreme: 11-13:00h
Mesto: Velika sala Medija centra II sprat, Terazije 3

Poseban akcenat stavljen je na pitanje transparentnosti potrošnje državnog novca u medijskom sektoru i praćenja tokova novca, ova rešenja u formi preporuka su predata Ministarstvu kulture i informisanja.

Državno finansiranje medija jedna je od najvažnijih i najkontraverznijih tema, imajući u vidu obim i efekte državnih davanja na republičkom i lokalnom nivou.

Medijske i novinarske organizacije zbog toga se zalažu da ono bude tretirano kao posebna tema u okviru medijske strategije, koja bi obuhvatila sve modalitete finansiranja javnim novcem i omogućila da se sagleda ukupna državna intervencija u medijskom sektoru.

Govornici:

  • Slaviša Lekić, predsednik NUNS
  • Nedim Sejdinović, predsednik NDNV
  • Milorad Tadić, predsednik ANEM
  • Dalila Ljubičić, izvršna direktorka Asocijacije medija
  • Miloš Stojković, pravni konsultant na projektu „Javni novac za javni interes“

Moderator: Slobodan Georgiev, BIRN

Ova debata organizovana je u sklopu projekta „Javni novac za javni interes“, koji sprovodi konzorcijum organizacija BIRN Srbija, NUNS i fondacija „Slavko Ćuruvija“, a finansira Delegacija Evropske unije u Srbiji.

Debata je deo šire inicijative koju je pokrenula Grupa za slobodu medija, a čiji su BIRN, NUNS i SĆF članovi. #ZaSloboduMedija #StopMedijskomMraku #StojimUzVranjske #ZastoSamOvde

Share Button

Kontaktirajte nas

    Pišite nam ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom informacijom.

    Štiklirajte polje levo od teksta "I'm not a robot."