Najava događaja: Konsultativni sastanak u vezi sa novom medijskom strategijom

22.11.2017 | 16:04 U četvrtak 23. novembra u Nišu, BIRN Srbija zajedno sa NUNS-om i Slavko Ćuruvija fondacijom u okviru projekta Javni novac za javni interes realizuje konsultativni sastanak sa predstavnicima zainteresovanih medija i organizacija civilnog društva sa juga Srbije u cilju razmene i usklađivanja stavova oko predloga i sugestija koje pripremamo za novu medijsku strategiju čija izrada je u toku.

U sklopu projekta je planirano da se održi niz ovakvih sastanaka u cilju poboljšanja postojećih dokumenata i praksi koje uređuju različite oblasti medijskih politika. Stavove izrečene na sastancima analiziraćemo zajedno sa stručnjacima iz oblasti medijskog prava i iz drugih relevantnih oblasti. Nakon širokog konsultativnog procesa uobličićemo ih u jedinstveni dokument koji će obuhvatiti konsolidovane predloge velikog broja organizacija o neophodnim temama i potrebnim izmenama u novoj strategiji.

Smatramo da će na ovaj način mnoge organizacije civilnog društva ipak ostati u procesu pravljenja nove medijske strategije, nakon što je nekoliko udruženja iz različitih razloga napustilo radnu grupu za izradu ovog dokumenta. Mislimo da je od izuzetne važnosti da se čuje što više mišljenja o predloženim rešenjima, kako bi se iznašli najbolji održivi predlozi važni za dalji razvoj srpskih medija.

U fokusu sastanka koji organizujemo u Nišu najpre će biti transparentnost i prakse finansiranja medija, ali će na dnevnom redu biti i druge teme kao što su REM; javni medijski servisi; rešavanje statusa preostalih medija u javnom vlasništvu i ostvarivanje medijskog pluralizma.

Proces konsultacija sa kolegama zainteresovanim za ovu oblast ostaće otvoren u toku javne debate o nacrtu nove medijske strategije i pozivamo sve zainteresovane medije i organizacije da se uključe u ovu aktivnost. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju ili želite da dobijete finalni dokument sa predlozima za novu strategiju možete nam pisati na kalina.simic@birn.eu.com.

Sastanak se organizuje u sklopu projekta „Javni novac za javni interes“ koji sprovode BIRN, SĆF i NUNS, a finansira Delegacija Evropske unije u Srbiji.

Share Button

Kontaktirajte nas

    Pišite nam ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom informacijom.

    Štiklirajte polje levo od teksta "I'm not a robot."