NOVO ISTRAŽIVANJE: Milion evra više za brojila u Obrenovcu

06.10.2014 | 19:07 Konzorcijum proizvođača tvrdi da je Elektrodistribucija Beograd dodelila konzorcijumu povezanom sa Vojinom Lazarevićem posao nabavke skoro 40 000 brojila za sanaciju Obrenovca po ceni za milion evra višoj od realne tržišne cene.

Srpski konzorcijum proizvođača brojila ENEL tvrdi da je posao ukupne vrednosti 3,5 miliona evra u postupku hitne javne nabavke EDB dodelio konzorcijumu ELECOM kršeći Zakon o javnim nabavkama i načela fer konkurencije.

Oni navode da je Enel sa svojim partnerima bio spreman da isporuči brojila za 2,5 miliona evra, 44 odsto niži iznos.

Rudnap grupa Vojina Lazarevića osnovala je kompaniju Meter&Control 2008. godine. Prema podacima APR-a, od decembra 2013. godine Meter&Control je u većinskom vlasništvu ofšor kompanije iz Švajcarske Pallanterie Finance SARL. Ova kompanija, sa sedištem u Ženevi, u vlasništvu je druge ofšor kompanije, Balmeran Limited sa Kipra, koja je povezana i sa drugim kompanijama Vojina Lazarevića.

http://javno.rs/istrazivanja/milion-evra-vise-za-brojila-u-obrenovcu

Ovaj tekst deo je zajedničkog projekta BIRN-a i CINS-a, u okviru programa “Jačanje medijske slobode u Srbiji” koji finansira Evropska unija. Stavovi izrečeni u tekstu predstavljaju stavove autora i ne oslikavaju stavove EU.

Share Button

Kontaktirajte nas

    Pišite nam ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom informacijom.

    Štiklirajte polje levo od teksta "I'm not a robot."