NOVO ISTRAŽIVANJE: Krave muzare svake vlasti

16.10.2014 | 19:09

U jeku priče o štednji kompanije pod državnom upravom potrošile su za tri i po godine najmanje 12 miliona evra na različite projekte u oblasti društveno odgovornog poslovanja u diskrecionom postupku

Istraživanje „Krave muzare svake vlasti” otkriva da su najveća državna preduzeća u Srbiji, od kojih neka godinama posluju sa gubitkom, u periodu od 2011. do polovine 2014. godine potrošila ukupno 1,3 milijarde dinara u oblasti donacija i sponzorstava.

Prioritet među javnim preduzećima, kada je reč o doniranju novca, imaju sportski klubovi i savezi, dok su humanitarne akcije i kulturne manifestacije daleko iza njih po iznosu doniranog novca.

Najviše novca izdvajali su Elektroprivreda Srbije (EPS), JP Pošta Srbije, Srpska banka, Aerodrom “Nikola Tesla” i Elektromreže Srbije (EMS).

Istraživanje pogledajte na http://javno.rs/istrazivanja/krave-muzare-svake-vlasti

Ovaj tekst nastao je u okviru projekta “Jačanje medijske slobode u Srbiji” koji finansira Evropska unija, uz podršku NED-a. Stavovi izrečeni u tekstu predstavljaju stavove autora i ne oslikavaju stavove EU niti drugih donatora.

Share Button

Kontaktirajte nas

    Pišite nam ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom informacijom.

    Štiklirajte polje levo od teksta "I'm not a robot."