Konferencija Promocija integriteta policije na Zapadnom Balkanu

04.12.2015 | 16:04

Regionalna mreža organizacija civilnog društva POINTPULSE organizuje u četvrtak, 10.12.2015. godine, konferenciju Promocija integriteta policije na Zapadnom Balkanu. Mesto održavanja konferencije je hotel Zira (Ruzvalteva 35, Beograd), a početak je zakazan za 9:00h.

Cilj konferencije je da se kroz dijalog sa glavnim akterima reforme policije u regionu utvrde mogućnosti za jačanje unutrašnje kontrole policije i razvoj koncepta policije u zajednici. Time želimo da podržimo izgradnju konsenzusa u regionu za realizaciju najvažnijih mera budućeg razvoja policije čiji je konačan cilj: policajac sa integritetom i veća bezbednost građana.

Konferenciju će otvoriti direktorka Beogradskog centra za bezbednosnu politiku Sonja Stojanović Gajić, predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova u Srbiji, šef Misije OEBS-a u Srbiji Peter Burkhard, i Nikolas Bizel, šef Prvog sektora operacija Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Za prisustvo je obavezna prijava najkasnije do srede, 9. decembra 2015. godine. Učešće je neophodno potvrditi pozivom na broj +381113287226 ili i-mejlom na sasa.djordjevic@bezbednost.org gde možete dobiti i odgovore na sva dodatna pitanja u vezi sa skupom.

Radni jezik konferencije je srpski i engleski. Simultani prevod je obezbeđen.

Konferencija je zajednička inicijativa regionalne mreže organizacija civilnog društva POINTPULS i Misije OEBS u Srbiji. Konferencijom „Promocija integriteta policije na Zapadnom Balkanu“ završava se prva godinu u realizaciji projekta „Puls integriteta i poverenja u policiju na zapadnom Balkanu“ koji podržava Evropska unija kroz regionalni program „Podsticanje civilnog društva“.

Aktivnosti u okviru projekta možete i da pratite na internet prezentaciji www.pointpulse.net ili putem tvitera naloga @POINTPULSEnet kao i haštegova #BalkanCops i #POINTPULSE.

Više informacija o konferenciji, programu i učesnicima možete pogledati ovde.

Mrežu POINTPULS čini pet organizacija civilnog društva iz regiona, među kojima je i BIRN Srbija, okupljenih radi nadgledanja borbe protiv korupcije u policijama na Zapadnom Balkanu.

Share Button

Kontaktirajte nas

    Pišite nam ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom informacijom.

    Štiklirajte polje levo od teksta "I'm not a robot."