Gordana Igrić: Nismo ni lažovi, ni plaćenici

13.1.2015 | 20:00

“Kampanja protiv BIRN-a traje već godinu dana. Tu mislim na tabloide bliske premijeru koji su objavljivali tekstove prema kojima je BIRN špijunska organizacija, da smo strani plaćenici i da radimo direktno protiv premijera. Sad je neka “Afera” objavila da spremamo nekakvo proleće i rušenje vlade i premijera.

Ja nisam političar niti psihoanalitičar da bih mogla da kažem zašto je premijer tako burno reagovao na jedan sasvim običan tekst. Ako nije tačno ono što je napisano, postoje institucije na kojima to može da se reši. Mislim naravno na sudove”, rekla je direktorka i glavna i odgovorna urednica BIRN mreže u emisiji “1 na 1” autorke Danice Vučenić na Radio-televiziji Vojvodina.

“Mi nismo glasnogovornici ni Evropske komisije ni Majkla Devenoprta, niti smo protivnici Vlade, niti strani plaćenici, niti smo lažovi. Mi radimo novinarski posao na način koji je na ovim prostorima zaboravljen. To što smo mi dobili grant od Evropske komisije ne znači ništa. Isto je dobilo još dvadeset medija u Srbiji, između ostalih i RTS i RTV”, istakla je Igrić i dodala da “ispod svakog teksta stoji ko je finansirao projekat, kao i da sponzor ne odgovara za uređivačku politiku i stav novinara. To je transparentnost u davanju grantova”.

Celu emisiju možete pogledati ovde.

Izvor: RTV

Share Button

Kontaktirajte nas

    Pišite nam ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom informacijom.

    Štiklirajte polje levo od teksta "I'm not a robot."