Debata #OslobodiMedije

06.2.2015 | 10:15 Gde su granice slobode medija, a koja načela treba poštovati? Kako se brani pravo na slobodno izražavanje?

BIRN Srbija i Kuća ljudskih prava i demokratije vas pozivaju da učestvujete u debati o medijskim slobodama „Oslobodi medije“ koja će se održati u četvrtak 12. februara od 11h do 13h, u prostorijama Medija centra Beograd. Ovaj događaj predstavlja najavu za seriju TweetUp događaja na temu slobode medija koje će BIRN i KLJP organizovati jednom mesečno pod zvaničnim hashtagom #OslobodiMedije.

Ovim događajem otvara se serija debata o stanju slobode izražavanja i medijskih sloboda Srbiji, koje se nameću kao ključne teme 2015. godine, kako u procesu evrointegracija, tako i tokom srpskog predsedavanja OEBS-om. Srbija je pre nekoliko meseci dobila nove medijske zakone, koji, između ostalog, propisuju i javni interes u informisanju i slobodu javnog informisanja. Problemi u implentaciji su očigledni – najnovija kampanja protiv BIRN-a svedoči tome.

Na događaju govore:

  • Gordana Igrić, BIRN
  • Jovana Gligorijević, Vreme
  • Željko Bodrožić, Kikindske novine
  • Maja Stojanović, Kuća ljudskih prava i demokratije

Pozivamo vas da nam se pridružite na događaju u Medija centru, i da učestvujete u debati na Twitter-u pod zvaničnim hashtag-om #OslobodiMedije.

 

Share Button

Kontaktirajte nas

    Pišite nam ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom informacijom.

    Štiklirajte polje levo od teksta "I'm not a robot."