Debata “Finansiranje zdravstvenih ustanova”

03.3.2015 | 14:51

Balkanska istraživačka mreža (BIRN Srbija) i Pravni skener vas pozivaju da učestvujete u debati „Finansiranje zdravstvenih ustanova“ koja će biti održana u utorak 10. marta od 10.30h do 12.30h, u prostorijama Medija centra Beograd (Terazije 3 – II sprat).

Na debati govore:

  • prof. dr Berislav Vekić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja
  • Petar Stajković, direktor Sektora za zdravstveno osiguranje i pravne poslove RFZO
  • dr Dušan Milisavljević, Odbor za zdravlje i porodicu Narodne skupštine Republike Srbije
  • prim mr sci dr Dušan Velisavljev, pomoćnik direktorka opšte bolnice „Đorđe Joanović“ iz Zrenjanina
  • Marina Mijatović, Pravni skener

Glavni povod debate jesu neusklađeni zakoni i propisi kojima je regulisana oblast finansiranja zdravstvenih ustanova, ali i nalazi našeg istraživanja o postojećoj praksi sa preporukama za njeno dalje unapređenje.

Debata će biti prilika za razmenu iskustava sa direktorima zdravstvenih ustanova i predstavnicima institucija uključenih u proces finansiranja zdravstva.

Molimo vas da svoje učešće u debati potvrdite Ivani Vukić na mejl ivana.vukic@birn.eu.com ili putem telefona 011/40 30 320 do ponedeljka 09.03.2015.

Debata se organizuje u okviru BIRN-ove i CINS-ove inicijative za unapređenje medijskih politika, kroz projekat “Jačanje medijske slobode u Srbiji” koji finansira Evropska unija. Stavovi izrečeni na debati i u istraživanju predstavljaju stavove autora i ne oslikavaju stavove EU.

Share Button

Kontaktirajte nas

    Pišite nam ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom informacijom.

    Štiklirajte polje levo od teksta "I'm not a robot."