Balkanska stipendija za novinarsku izuzetnost

18.2.2015 | 14:19 Ostalo je još samo nekoliko dana da se prijavite za prestižnu Balkansku stipendiju za novinarsku izuzetnost!

Pozivamo iskusne novinare iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Srbije, Kosova i Grčke da se prijave na deveti po redu konkurs za dodelu Balkanskih stipendija za novinarsku izuzetnost.

Ove godine ponovo biramo deset najboljih novinara koji će dobiti novčanu i profesionalnu podršku za svoja prekogranična istraživanja u vezi sa temama značajnim za region i Evropsku uniju. Tema 2015. godine: VREDNOSTI.

Pošalji nam svoju aplikaciju i objasni kako vidiš VREDNOSTI – konkurs traje do 25. februara 2015!

Kandidati koje izabere nezavisna komisija dobiće stipendije u iznosu od 2 000 evra, kao i dodatnih 2 000 evra za troškove putovanja i istraživanja. Osim toga, oni će imati priliku da unaprede svoj rad kroz učešće na seminarima i saradnju sa međunarodno priznatim urednicima. Članci će biti objavljeni na engleskom i lokalnim jezicima u istaknutim regionalnim i međunarodnim medijima. Osim toga, tri najbolja članka će dobiti nagrade u iznosu od 4 000, 3 000 i 1 000 evra.

Ove godine aplikacije i završne radove osim stalnih članova nezavisne komisije (Alexandre Föderl-Schmidt, Milorada Ivanovića, Geralda Knausa, Remzi Lani, Floriana Hassela, Elene Panagiotidis) ocenjivaće i Allan Little, ugledni britanski novinar, jedan od najpoznatijih BBC-jevih stranih korespondenta, koji je izveštavao o bitnim događajima iz Južne Afrike, Iraka, Rusije, Francuske i zemalja bivše Jugoslavije.

Rok za prijavljivanje je 25. februar 2015. godine. Formular za prijavu, uputstva i detaljne informacije o stipendiji dostupni su na web stranici: fellowship.birn.eu.com

Prilikom slanja aplikacije ne zaboravite da potpišete i prosledite pospisanu deklaraciju, koja se nalazi u formi za apliciranje na sajtu:

http://fellowship.birn.eu.com/en/fellowship-programme/application-call-2015

ERSTE Fondacija i Fondacija za otvoreno društvo, u saradnji sa Balkanskom istraživačkom mrežom BIRN, realizuju program Balkanskih stipendija za novinarsku izuzetnost u cilju podrške kvalitetnom istraživanju, povezivanju novinara na regionalnom nivou i objektivnom izveštavanju o temama koje su od ključne važnosti za čitav region i Evropsku uniju.

Share Button

Kontaktirajte nas

    Pišite nam ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom informacijom.

    Štiklirajte polje levo od teksta "I'm not a robot."