6000 kvadrata i dalje besplatno

27.10.2016 | 10:25 Zgrada Geozavoda se i dalje izdaje bez naknade „Beogradu na vodi“ uprkos isteku ugovora, a Direkcija za imovinu ne pokreće postupak nadzora o mogućem kršenju Ugovora o zakupu Geozavod, BIRN Srbija, Beograd na vodi Foto: BETA

Uprkos činjenici da je istekao period od dve godine u kojima je preduzeće „Beograd na vodi“ moglo da koristi prostor zgrade Geozavoda bez plaćanja naknade državi Srbiji, BIRN saznaje da još uvek nema novog Ugovora u zakupu kojim bi bilo precizirano na koji način se izdaje preko 6000 kvadrata poslovnog prostora u elitnom delu Beograda.

U pisanom odgovoru BIRN-u koji je u ime Direkcije za imovinu potpisao direktor Jovan Vorkapić, kao razlog se navodi to što Vlada Srbije još uvek nije donela zaključak na osnovu kojeg bi se potpisao aneks ugovora o zakupu.

Odgovor Direkcije od 24. oktobra 2016. godine dostavljen je BIRN-u nakon žalbe Povereniku za informacije od javnog značaja, jer Direkcija nije u zakonskom roku odgovorila na postavljena pitanja.

BIRN je u tekstu od 8. septembra 2016. godine pokazao da Direkcija za imovinu Republike Srbije, iako zadužena da se stara o imovini u javnoj svojini, ne zna da je u delu Beogradske zadruge, poznate i kao zgrada Geozavoda u beogradskoj Savamali, otvoren luksuzni restoran.

Iz Direkcije tada nije bilo odgovora na pitanje da li će ta institucija sprovesti kontrolu i utvrditi po kom pravnom osnovu je u ovom kulturnom dobru od velikog značaja, otvoren ugostiteljski objekat i da li su time prekršeni ugovor i zakon.

Ceo tekst možete pročitati sa sajtu javno.rs.

Share Button

Kontaktirajte nas

    Pišite nam ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom informacijom.

    Štiklirajte polje levo od teksta "I'm not a robot."