SHARE Fondacija

06.11.2015 | 14:44

SHARE Fondacija je neprofitna organizacija osnovana 2012. godine sa ciljem da se bori za zaštitu građanskih prava u oblastima privatnosti, slobode govora, transparentnosti i efikasnosti vlasti i elektronskog nadzora. Ona je posvećena zaštiti prava građana interneta i afirmisanju i razmeni pozitivnih vrednosti otvorenosti, decentralizacije, slobodnog pristupa informacijama, tehnologije i znanja.

SHARE Fondacija veruje da će Internet i digitalni mediji imati ključnu ulogu u postizanju demokratskih promena u društvu, kao sredstvo za poboljšanje vladine odgovornosti i transparentnosti, i socio-ekonomskog osnaživanja građana.

Aktivnosti SHARE Fondacije se zasnivaju na saradnji i prijateljstvu sa širokom mrežom raznovrsnih institucija, organizacija i pojedinaca i mogu se podeliti na dve glavne komponente:

  • SHARE Conference – konferencija koja promoviše internet kulturu i tehnologiju široj internet zajednici i angažuje ključne tvorce javnog mnjenja u ovom polju
  • SHARE Defense – think tank jedinica koja vrši pravna istraživanja, pruža besplatnu pravnu pomoć i aktivno učestvuje u procesima donošenja odluka državnih organa

Više o SHARE Fondaciji možete pročitati ovde.

Share Button

Kontaktirajte nas

    Pišite nam ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom informacijom.

    Štiklirajte polje levo od teksta "I'm not a robot."