Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK)

06.11.2015 | 13:57

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) je neprofitna nevladina organizacija osnovana radi unapređenja istraživačkog novinarstva u Srbiji. Organizaciju je osnovao tim novinara koji se već godinama bavi razotkrivanjem kriminala i korupcije i koji su višestruko nagrađivani za svoj rad.

KRIK je deo međunarodne novinarske mreže Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP), koju čine neprofitni istraživački centri i nezavisni mediji iz dvadesetak zemalja sveta, od Balkana i Istočne Evrope, do Centralne Azije. OCCRP je pomogao osnivanje KRIK-a i pomaže njegov razvoj.

U fokusu rada su organizovani kriminal i korupcija, koji prožimaju sve sfere društva. Cilj KRIK-a je da pomogne čitaocima da bolje razumeju na koji način kriminal i korupcija utiču na njihove živote. KRIK nastoji da obezbedi detaljne istraživačke priče, kao i najnovije vesti iz ove oblasti. Osim toga, KRIK je na svom sajtu izgradio i bazu dokumenata, a koja je vredan resurs za novinare i javnost. Kao član OCCRP, KRIK učestvuje i u prekograničnim istraživačkim projektima.

Više o KRIK-u možete pročitati ovde.

Share Button

Kontaktirajte nas

    Pišite nam ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom informacijom.

    Štiklirajte polje levo od teksta "I'm not a robot."