Edukacioni centar iz Leskovca

21.11.2014 | 21:34

Edukacioni centar je nevladina organizacija osnovana u novembru 2000-e u cilju podrške demokratskim procesima na jugu Srbije. Istovremeno, kod postavljanja pravaca delovanja udruženja, izabrana je podrška mladima i omladiskim udruženjima kao i podrška ekonomskom oporavku zajednice u cilju stvaranja stabilne baze za demokratski razvoj društva.

Edukacioni centar logo

Princip doživotnog obrazovanja usvojen je kao jedan od osnovnih principa za sve članove udruženja, a uključivanje stručnjaka u procese promena postalo je prepoznatljiva karakteristika organizacije.

Edukacioni centar je udruženje zasnovano na lokalnoj zajednici čija je  misija da podrži i promoviše razvoj demokratskog društva u Srbiji. Udruženje nastoji da realizuje svoju misiju radeći u partnerstvu sa zajednicom, gradeći poverenje i saradnju u cilju podrške prosperitetnom, odgovornom i tolerantnom društvu.

Od 2000.g. u Edukacionom centru realizovano je preko osamdeset projekata koji su finansirani od strane međunarodnih organizacija, poslovnog sektora, nacionalnih i lokalnih institucija.

Udruženje svoju viziju ostvaruje kroz tri prioritetna strateška pravca:

  1. Podrška razvoju neprofitnog sektora,
  2. Podrška ekonomskom razvoju regiona i
  3. Podrška omladinskim inicijativama.

Ova NVO realizovala je projekte širom Srbije u oblasti jačanja civilnog društva, lokalnog ekonomskog osnaživanja, kreiranja nove socijalne politike politike kao i politike za mlade na nacionalnom i lokalnom nivou. Edukacioni centar je od svog osnivanja prepoznat kao razvojna organizacija sa jakom lokalnom bazom i razvijenom volonterskom mrežom na jugu Srbije. Među partnerima ove organizacije nalaze se važne međunarodne organizacije i fondacije, mediji i medijska udruženja, nacionalne i lokalne vlasti, privrednici i veliki deo civilnog sektora Srbije.

 

Više o Edukacionom centru možete pročitati ovde.

Share Button

Kontaktirajte nas

    Pišite nam ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom informacijom.

    Štiklirajte polje levo od teksta "I'm not a robot."