Za patike koje želim da kupim kompanija nudi odličan popust ako im ostavim lične podatke (imejl adresu, broj telefona, adresu…)

Podaci o ličnosti predstavljaju značajan resurs koji je ključan u eri digitalne ekonomije. Čak i prodavnice koje prodaju opipljive stvari, poput obuće ili odeće, imaju interes da prikupljaju podatke kupaca da bi ih dodatno zainteresovali za proizvode i pogodnosti. U svakom slučaju, treba biti svestan da je neophodno da u takvim situacijama prodavci smeju da traže od vas samo minimum podataka u odnosu na svrhu obrade umesto da gomilaju prekomerne podatke o vama. U svakom slučaju, svaku sumnju u zloupotrebu ličnih podataka prijavite Povereniku za zaštitu podataka o ličnosti (office@poverenik.rs).

 

 

 

Kampanja se realizuje u okviru projekta Akcija za digitalna prava – unapređenje slobodnog protoka informacija i integriteta medija koji partnerski sprovode BIRN Srbija i SHARE Fondacija, uz finansijsku podršku Balkanskog fonda za demokratiju i MATRA programa.

Stavovi izneti u kampanji isključiva su odgovornosti BIRN Srbije i SHARE Fondacije i ne odražavaju nužno stavove donatora, Balkanskog fonda za demokratiju i MATRA programa.