Nailazim na onlajn stranicu sa proizvodima koji me zanimaju, ali traži da prihvatim kolačiće (cookies)

Kolačići (cookies) i trekeri (trackers) predstavljaju vodeće tehnologije za praćenje ponašanja korisnika onlajn usluga kojima se prikuplja ogroman broj podataka. Imajući u vidu da brojni sajtovi sadrže ogroman broj marketinških i analitičkih kolačića, korisnici moraju da budu obavešteni o tome i mora im na jednostavan način biti omogućeno da ne prihvate kolačiće. Ako sajt pokušava da vas na prevaru navede da kliknete “Prihvatam”, pokušajte da obavite šta ste planirali na drugom mestu.

 

 

Ukoliko sumnjate da su vaši podaci zloupotrebljeni potrebno je da se obratite Kancelariji Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

 

 

Kampanja se realizuje u okviru projekta Akcija za digitalna prava – unapređenje slobodnog protoka informacija i integriteta medija koji partnerski sprovode BIRN Srbija i SHARE Fondacija, uz finansijsku podršku Balkanskog fonda za demokratiju i MATRA programa.

Stavovi izneti u kampanji isključiva su odgovornosti BIRN Srbije i SHARE Fondacije i ne odražavaju nužno stavove donatora, Balkanskog fonda za demokratiju i MATRA programa.