Kačim na mreže fotografije sa letovanja i ne razmišljam previše o njihovom sadržaj

 

Selfiji, hrana, piće, novi kupaći kostim, deca – sve su to stvari koje nas čine srećnim i imamo potrebu da ih podelimo sa drugima, najčešće i najjednostavnije to radimo posredstvom društvenih mreža. Međutim, nikada ne znate ko se sve nalazi na internetu, ne zaboravite da je to javni prostor, i kakve namere ima. Postavite sebi pitanje da li će jednoga dana vaša fotografija sa letovanja ili iz izlaska biti upotrebljena protiv vas zato što joj je svako na internetu imao pristup.

 

Ukoliko sumnjate da su vaši podaci zloupotrebljeni potrebno je da se obratite Kancelariji Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

 

 

Kampanja se realizuje u okviru projekta Akcija za digitalna prava – unapređenje slobodnog protoka informacija i integriteta medija koji partnerski sprovode BIRN Srbija i SHARE Fondacija, uz finansijsku podršku Balkanskog fonda za demokratiju i MATRA programa.

Stavovi izneti u kampanji isključiva su odgovornosti BIRN Srbije i SHARE Fondacije i ne odražavaju nužno stavove donatora, Balkanskog fonda za demokratiju i MATRA programa.