Belgrade Insight uklonjen sa distributivnih tačaka beogradskog aerodroma i info-centara TOB

23.2.2015 | 12:22 Distribucija Belgrade Insight obustavljena je na beogradskom aerodromu i centrima Turističke organizacije Beograda - čini se da je ovo nastavak kampanje koju Vlada Srbije vodi protiv BIRN-a

BIRN-ovo izdanje novina na engleskom jeziku, Belgrade Insight, od februara više nije dostupno na jednom od najvećih distributivnih mesta – u Turističkoj organizaciji Beograda.

Takođe, iako je distribucija besplatnih primeraka ovih novina zaustavljena i u Dufry objektima na aerodromu Nikola Tesla, pregovori sa ovom kompanijom i dalje su u toku.

Dufry, koji snabdeva robom više od 1 700 prodajnih objekata na aerodromima, kruzerima i lukama širom sveta, uklonio je Belgrade Insight sa svojih prodajnih mesta 6. februara. Iz Dufry-ja, koji od maja 2008. godine sarađuje sa BIRN-om, kažu da ne postoji ugovor koji ih obavezuje da nastave distirbuciju Belgrade Insight.

Miodrag Popović, v.d. direktora TOB, rekao je da sadržaj novina nije pogodan za turistički info-centar.

“Kada je u pitanju distribucija Vašeg lista, odgovor leži u samoj prirodi ovih centara”, rekao je Popović. “Oni (centri) pružaju informacije turistima, i materijali koji se tamo mogu naći su oni  koji, osim suvenira, naravno, imaju smo informacije za turiste. Vaše novine imaju drugačiju uređivačku politiku”, rekao je Popović 20. februara.

TOB nije obavestila Belgrade Insight da namerava da obustavi saradnju. Umesto toga, kada je jedan od čitalaca Belgrade Insight posetio info-centar TOB-a, osoblje mu je reklo da tu više neće moću da dobije kopiju novina. “Upravo smo obavešteni da sklonimo novine”, jedan od zaposlenih rekao je BIRN-u.

Klikom na fotografiju u nastavku možete videti gde preuzimate svoj primerak novina.

list

Više informacija na engleskom jeziku o ovom slučaju možete naći ovde.

Share Button

Kontaktirajte nas

    Pišite nam ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom informacijom.

    Štiklirajte polje levo od teksta "I'm not a robot."